Trad Cat´s

Artist info

Project Description

Trad Cat´s

Traditionel jazz af højeste karat

Klaus Thrane:   Tromme

Tom Bilde:  Tuba

Finn Odderskov: Klarinet og sopransax

Jesper Bjarnesen: Sang og banjo

Klaus Thrane og Tom Bilde har – på hhv. trommer og bas – i mere end 20 år været det solide, men også legesyge, fundament under en af dansk musiklivs største succeser nogensinde, nemlig Lars Lilholt Band. Samtidig har de været fast makkerpar i adskillige teaterforestillinger, bl.a. i begge de Reumert-belønnede teaterkoncerter ”Nick Cave” og ”Leonard Cohen”, som begge har været sat op i flere omgange i både Århus og København.

Sammen har de to nu gjort alvor af en gammel drøm om at dyrke deres fælles kærlighed til den traditionelle jazz, og har i den anledning allieret sig med et par gode musikervenner:

Finn Odderskov behøver næppe nogen præsentation blandt jazzelskere, han er et kendt navn i det danske musikliv gennem mere end en menneskealder.

Mange bands – og dermed rigtig mange musikelskere – har i årenes løb haft glæde af Odderskovs evige kærlighed til jazzen, og han har gennem tiderne spillet med alle de ”store”: Thad Jones, Charlie Shavers, Clark Terry, Ben Webster, Bud Freeman, Benny Wathers og mange andre.

Kvartetten fuldendes af sangeren Jesper Bjarnesen, som også håndterer banjoen. Bjarnesen har levet som musiker i mere end 25 år, og har som jazz- og bluessanger indspillet plader i eget navn, ligesom han har medvirket på andres pladeindspilninger. I jazz-sammenhæng kan man fremhæve hans samarbejde med Klüvers Big Band, det nuværende Aarhus Jazz Orchestra.

Den karakteristiske besætning med banjo og tuba er i sig selv en garanti for lyden af den helt tidlige traditionelle jazz, men ellers er TRAD CAT’s ikke noget jazzmuseum: Repertoiret hentes med stor appetit fra alle afkroge af jazzen (og dens nærmeste omgivelser), og afleveres med den sikkerhed, glæde og charme, som man kan forvente af så rutinerede kræfter…

ARTISTENS HJEMMESIDE

TRAD CAT`S – Alexander´s Ragtime Band

 

Trad Cat´s – Breeze